2 tanker om “Se min valgvideo – kommunalvalg 2013 på Frederiksberg”

 1. EFTERLYSNING:

  Leder med lys og lygte efter kommunalpolitikere der prioriterer børns liv højt! (jeg bor selv i Frederiksberg kommune, men vil gerne anbefale til andre forældre i andre kommuner)

  Jeg KAN ikke forstå hvordan normeringerne rundt omkring i landets institutioner bliver dårligere og dårligere. I min egen søns institution hedder den nu 10,2 børn til én voksen. Til sommer 10,4. Det er TREDJE besparelsesrunde mit barn er udsat for i hans korte institutionsliv. (Så er der også lige genhusninger, sammenlægning og andet der sker rundt om hovedet på ham og hans kammerater og som forårsager uro, skiftende voksne og steder, men det er et helt kapitel for sig)

  Og rundt omkring står det værre til. Ringsted kommune slår alle i dårlige normeringer. Pædagoger får stress, børnene har minimal voksentid og påvirkes naturligt af et hektisk miljø. Ledere melder nu om at de har svært ved at få enderne til at mødes.

  Hvor længe skal det her fortsætte? Det er vores børns hverdag der sjofles med. Hvornår bliver anerkendte forskere taget alvorligt? Dem som siger at dårlige normeringer er lig med flere stresshormoner. Disse forskellige stresshormoner der kan indvirke på hukommelse, indlæring og koncentration på et kritisk tidspunkt i barnets liv.

  Derudover er børn mere samarbejdende, mindre aggressive og der er bedre samspil mellem børn og voksne, hvis normeringen er god. Normeringen indvirker også på sygdom hos personalet og pasningen er mere stimulerende og støttende, mindre restriktiv og ”managementpræget” hvis normeringen er god. (M.N. Christoffersen, nationalt forskningscenter for velfærd)

  Jeg er bekymret på mit barns vegne og på samfundets vegne i fremtiden. Det kan ganske enkelt ikke svare sig at spare på børneområdet. Det bliver så dyrt i fremtiden, med alle de børn der tabes på gulvet nu. Borgmester Jørgen Glenthøjs (Konservativ) slogan er i denne valgkampagne at “Det er ikke kommet af sig selv”. Nej, det er jeg sgu godt klar over! Og nej, du får absolut ikke min stemme.

  Så hvor er den politiker, der prioriterer børn højt og ikke kun har det hele i munden? Der tilfører hårdt trængte ressourcer til et udsultet område? Jeg orker ikke at høre flere der taler om at børnene er så skidevigtige og ikke handler på det. Jeg vil se moneter!!!! Kom frit frem!

  Line Ingrid Madsen

 2. Kære Line
  Det er ikke for ingenting at mit og SF-Frederiksbergs valgprogram som det første angående daginstitutioner, skriver “Flere pædagoger i daginstitutionerne – mere tid til pædagogisk nærvær og læring”

  Og det mener jeg virkelig – og det er noget jeg vil prioritere højt i kommende budgetforhandlinger.
  Vh. Balder

Der er lukket for kommentarer.