SF vil have innovationshus på den gamle politistation

I SF tog vi for nylig initiativ til at magistraten på rådhuset kunne besigtige den gamle politistation på Howitzvej 30.

Besøget bestyrkede kun min tro på, at vi her som kommune har en unik mulighed for at være medskabere af et særegent innovations- og studiehus, hvor iværksættere kan få mulighed for støbe fundamentet for fremtidige resultater. Bygningen på tre etager er på 3.100 kvadratmeter plus en kælder på 700 kvadratmeter. Lokalerne er af en størrelses- og rumopdelingsmæssig karakter som sætter klare begrænsninger for brugen. Der er således primært tale om lange gange med mindre rum.

Jeg har tidligere slået til lyd for et iværksætterhus på Frederiksberg, og SF har for nylig stillet forslag om, at der ved en udvidelse af Hovedbiblioteket etableres studiepladser, mødelokaler og et innovationsrådgivningskontor der kan understøtte arbejdet for at være en dynamisk vidensby.

For SF at se, kan vi her slå flere fluer med et smæk. Unge iværksættere kan mødes og udvikle projekter og studerende i kamp om læsepladser kan finde dem. Frederiksberg kan på bedste vis være facilitator for skabelsen af vækst, og herunder især den grønne af slagsen.

Som det første bør kommunen gå i realitetsdrøftelser om at købe bygningen til en fair pris, der afspejler de begrænsede muligheder der trods alt er for brugen. Men efterfølgende ønsker vi i SF ikke, at kommunen egenhændigt gør noget ved bygningen før de mulige bruger er blevet inddraget. For at skabe den helt rigtige ånd omkring stedet, skal det netop være de unge studerende og iværksættere der fra starten skal inviteres med til at forme bygningen som de finder det bedst. Det giver med sikkerhed et mere kreativt og sprælsk resultat, og jeg ser især frem til at erfare hvad de kommende brugere selv mener at fangecellerne i kælderen kan bruges til.

(Bragt i Frederiksberg Bladet den 23. april 2013)