Frederiksberg Kommune melder sig ind i open-source-forening

På foranledning af et beslutningsforslag fra SF, har kommunalbestyrelsen besluttet at kommunen melder sig ind i den nystiftede tværkommunale open-source-forening Community & IT Governance, for derigennem at kunne virke for fremtidige besparelser via videreudvikling af systemløsninger.

Om forslaget forklarer forslagsstiller og rådmand for SF, Balder Mørk Andersen: “I SF har vi de sidste tre år arbejdet målbevidst for at sikre, at Frederiksberg Kommune ikke betaler mere for IT-systemer og dataadgang end højst nødvendigt. I den forbindelse er det væsentligt konstant at være opmærksom på, hvor der på open-source-området kan være mulige besparelser, samt bedre kvalitet.”

Som led i kommunens digitaliseringsplan vil det blive en kommende ansat it-arkitekt der kommer til at repræsentere Frederiksberg i foreningen.

(Bragt i Lokalavisen Frederiksberg den 24. januar 2013)