Café Paraplyen – søndagsåbent

Med budgetaftalen for i år fik SF afsat 200.000, så Café Paraplyen kan holde søndagsåbent. Café Paraplyen drives af KFUM’s sociale arbejde i samarbejde med Frederiksberg Kommune, og er et værested for udsatte borgere, hvor man kan få et måltid varm mad i venlige og rare omgivelser.
Både gæster og de frivillige har været glade for den ekstra åbningstid, og der er kommet nye brugere til.

Søndag er en dag, der for mange mennesker er lang og ensom. Hvis man ikke har familie eller netværk kan det føles meget ensomt ikke at have andet end f.eks. fjernsynet som underholdning. Så mens andre ind imellem synes, at weekenderne herunder søndagene flyver afsted og det alt for hurtigt bliver mandag, vokser tankemylderet og problemerne sig større i dagene, hvor der trods alt stadig er mere tomt i gaderne og flere lukkede butikker end i hverdagene og lørdag.

På Paraplyen kommer der i gennemsnit 35-55 gæster om søndagen og 5-7 frivillige sørger for varm mad og trygge rammer uden alkohol og stoffer for de besøgende.

Fra SFs side er vi meget glade for at kunne gøre lidt ekstra for byens udsatte borgere. Når livet er svært, har man meget brug for at komme ud blandt andre mennesker. Netværk, støtte og selvfølgelig noget varm mad er da i hvert fald en hjælp i et ellers til tider hårdt samfund med meget lidt rummelighed overfor skæve eksistenser.

Stor tak til de frivillige, der yder en kæmpe indsats nu også om søndagen.

Vi håber at vores initiativ også vil møde opbakning fremover, når økonomien for søndagsåbningen igen skal tages op næste år med budget 2014.

(Bragt i Lokalavisen Frederiksberg den 30. august 2012)