Velkommen til LivaRehab

Det er med stor glæde, at vi i SF kan konstatere at Frederiksberg Kommune nu indgår i et samarbejde med LivaRehab. Det nyåbnede nonprofit-center har til huse i kommunen, helt præcist i lokaler hos Diakonnissestiftelsen. Her tilbydes der behandlings- og rehabiliteringsmuligheder til kvinder der har fået skader af prostitution eller seksuelle overgreb.

For nuværende lever centeret på midler fra Københavns Kommune, men med underskrivelsen af en samarbejdserklæring med Frederiksberg Kommune, åbnes der op for, at i hvert fald én privat fond vil give yderligere bevillingstilskud. Dette vil ydermere betyde, at centret gratis vil være i stand til at hjælpe prostituerede bosiddende på Frederiksberg, uanset forsørgelsesgrundlag.

Gevinsterne for kommunen er således markante, og hvis nogen skulle være i tvivl, så rummer kommunen langt flere bordeller end de fleste nok er bevidste om.

Prostituerede er nogen af de mest udsatte borgere i vores samfund, og kommune og stat bør til enhver tid gøre sit maksimale for, at skabe mulighed for at vi kan opnå et samfund med langt færre nedbrudte skæbner, som et resultat af år efter år, at have solgt sig selv til sex. De har brug for hjælp, og den kan de nu heldigvis også få på Frederiksberg. Det er godt, for køberne interesserer sig mindst af alt for kommunegrænser.

Fra SF skal lyde et hjerteligt velkommen, og den dag det bliver nødvendigt at spytte i kassen fra rådhuset, er vi i SF, så absolut nogen der føler en medforpligtelse.

(Bragt i Lokalavisen Frederiksberg d. 31. marts 2011)

3 tanker om “Velkommen til LivaRehab”

 1. Kære Balder
  Tak for opbakningen og støtten. Vi glæder os meget til at samarbejde om Frederiksbergs kommuner ligesom vi arbejder med Københavnske og Roskildes kvinder.
  kh
  Flora

 2. Det gør så godt i mit hjerte, at læse dette. Det rører mig til tårer, at der findes denne menneskelighed og det giver respekt til de mennesker der støtter dette projekt!
  Der er ingen der har fortjent større ros og støtte end Flora og LivaRehab. Det er ganske enkelt fantastisk det i gør og det har i allerede har udrettet …nemlig et sted for alle dem, som indtil nu ikke har haft et sted som det i nu har skabt. Må det være begyndelsen på meget meget mere af den slags her i Danmark.
  Bedste hilsner
  Pia Elgaard Christensen

Der er lukket for kommentarer.