(PM) Ligestilling i børnehaven: Pigerne skulle lave modeopvisning – og drengene bokseturnering

Det gælder vore børns fremtidDer er brug for materiale til daginstitutioner om kønsmainstreaming af børnepasningen, mener SF’s ligestillingsudvalg

– Når et barn er blevet født går der ikke få øjeblikke før kønsnormerne sætter ind. Pigen får en lyserød mærkat på vuggen og drengen får en blå. Dette er blot begyndelsen. Senere kan børnene, som jeg selv har fået det fortalt, opleve at blive delt op i børnehaven, hvorpå pigerne skal lave modeopvisning og drengene en bokseturnering. Dermed gives de ikke meget frirum til egne valg, siger Balder Mørk Andersen, folketingskandidat og formand for SF’s ligestillingsudvalg

– Jeg mener derfor, at det er bydende nødvendigt at den kommende ligestillingsminister sætter penge af til udviklingen af materiale, der kan hjælpe samfundets børnepassere til at undgå at kønnene sættes i bås, lyder opfordringen fra Balder Mørk Andersen, folketingskandidat og formand for SF’s ligestillingsudvalg

– I et samfund der ellers burde være oplyst nok til at modvirke indoktrinerende kønskultur, oplever man ofte, at ellers velmenende pædagoger uforvarende får skubbet børnene i den retning som de personligt finder ’normal’ for drenge og piger. Sæt børnene fri – og lad dem skabe sig deres egen kønsidentitet og selv opdage forskelle og ligheder mellem kønnene, slutter Balder Mørk Andersen, folketingskandidat og formand for SF’s ligestillingsudvalg.

Nyhedsavisen fik lov til at lave den første historie på dette forslag.