(PM) Opråb til de danske OL- deltagere: Sæt fokus på menneskerettigheder

Den Olympiske ildOL – med menneskerettigheder

Menneskerettigheder er ikke en by i Kina ved navn Beijing. Tværtimod lider Kina under en massiv mangel på respekt for menneskerettigheder.

Folketingskandidat for SF, Balder Mørk Andersen, opfordrer derfor de enkelte danske OL-deltagere til, at tage stilling til de manglende menneskerettigheder i Kina. Medlemmerne af den danske OL-delegation har en unik mulighed for, at sende et budskab til hele verden om, at menneskerettigheder bør respekteres. 

At tro, at OL kun drejer sig om sport, ville være naiv blindhed. Tværtimod er det vigtigt, at de kinesiske myndigheder ikke får held til kun at holde skåltaler, og lulle det internationale samfund ind i en Tornerosesøvn, hvor man lader som om, at alle mennesker i Kina er fri for undertrykkelse.

En ny regering bør samtidig tage initiativ til, at der både herhjemme og internationalt sættes fokus på menneskerettigheder under OL i Kina i 2008. Danmark kunne gå forrest ved at indkalde til en international konference om manglende menneskerettigheder over hele kloden, slutter Balder Mørk Andersen, folketingskandidat for SF.

For yderligere kontakt, folketingskandidat for SF, Balder Mørk Andersen, 26140465.