Åbent brev til de danske medier: Boykot VK – hvis de ikke vil forklare sig på klimaområdet!

Afsløringerne i dagens Politiken – er særdeles væsentlige. Som jeg skrev i et tidligere indlæg: Miljø og grøn energi har folkets fokus, er regeringens forsøg på at lancere en grøn profil – topmålet af hykleri.

Jeg forudser, at det vil være særdeles svært for pressen, at få toppolitikere fra Venstre eller Konservative til at udtale sig om dagens anklager om, at man skulle have nedtonet klimaadvarslerne. Ja, det skulle ikke undre om Bjørn Lomborg personligt er blevet sat til at rette og slette.

Det kan vi ikke leve med i et demokratisk samfund. Nu skal det altså være slut med at regeringen kører rundt med pressen, og kun medvirker når der er tale om mikrofonholderi, eller spin-placerede sager.

Hvis man vil benytte pressen til at komme ud med sine andre budskaber, må man også medvirke når der er kritik på dagsordenen. Det er altså ikke Myanmar vi lever i!

Eksemplet par excellence er Ekstra Bladets Bo Elkjær som først efter fire år og 671 forespørgsler fik et interview med Statsministeren om den pinlige Irak-krig. Per Stig Møller undlader stadig at svare, i det der af historikerne senere vil blive tituleret: Den største udenrigspolitiske fadæse i danmarkshistorien.

Nu skal den fjerde statsmagt træde i karakter, og spille sine kort rigtigt. For I ved at der er tale om gensidighed – regeringen har også brug for jer!

Derfor: Boykot V og K i en uge – på samtlige andre politiske sager, hvis de atter engang vælger ikke at tage del i demokratiet, og svare på spørgsmål om den politisk styrede nedtoning af klimaadvarslerne.

Vi er alle for ytringsfrihed – regeringen er dog knapt så glad for sin egen når den ikke sætter dagsordenen!