Øremærket barsel til fædre – ikke i morgen, men i dag!

I Politiken slår konservative Pia Christsmas Møller nu til lyd for en øremærkning af barsel til fædre. Det lyder godt – man skulle da være et skarn hvis man ikke glædede sig hver gang en borgerlig blev overbevist af oppositionens, og herunder især SF’s arbejde på denne front.

Hvad siger den nye ligestillingsminister Karen Jespersen så? Hun afviser ikke tiltaget, men siger dog: “Hvis vi lovgiver om tre måneders øremærket barsel nu og her, er der risiko for, at mændene lader være med at bruge dem, og så kommer børnene bare tre måneder tidligere i institution. Vi skal afveje det i forhold til opbakningen i befolkningen.”

Altså en ny minister på listefødder, der åbent anerkender at der skal være styr på pointene først. Her gælder det tydeligvis ikke om at stille sig forrest i ligestillingsdebatten som et fyrtårn der viser vej.

Så desværre lader det til at regeringspartierne samlet set fortsætter den defensive tilgang til ligestilling under den nye minister. Men en tilgang som altså nu åbent kritiseres af Pia Christmas Møller. Tak for det.

Opdatering: Læs i øvrigt hendes kronik. Med denne, og hendes udmelding om EU-traktats afstemning har hun på to dage lagt sig så meget på linje med SF, at jeg næsten ikke kan finde et ben at stå på (-; Det kan andre fra hendes gruppe muligvis heller ikke, dog af helt andre årsager. Så det lader til at der atter er gang i den konservative partifnidder.

Opdatering 2: I Politiken søndag d. 30. sep. svarer kønsforsker og tidligere ansat ved det af regeringen nedlagte Videnscenter for Ligestilling, Anette Dina Sørensen igen over for Pia Christmas. Indlægget indeholder nogle spidse analyser af Pia C. Møllers intentioner og er absolut værd at læse, og ligge sig bag øret for alle der er til fals for indholdsløse ligestillingsudmeldinger. Nu har vi brug for handling – og ikke blot mere vidensindsamling, der reelt skal sættes i verden for at sparke vigtige debatter til hjørnespark.