BalderSF – kun slået af Anders Foghs blog

Glædelig nyhed: Næst efter Anders Foghs relativt nye blog er BalderSF den mest populære politikerblog i Danmark!

Det viser resultatet, af en undersøgelse foretaget af det svenske firma Primelabs (som nok er særdeles bevidste om pr-værdien i at producere den slags). Se Top 99-listen, hvor BalderSF rangerer som nr. 78.

Der er andre blogs med politik som emne, der rangeres højere end denne side, men af disse er der bortset fra Anders Foghs blog, ikke nogen blogs skrevet af en enkelt politiker eller kandidat, som rangerer på Top 99-listen.

Når man tager i betragtning, at min blog tydeligvis er knyttet til et enkelt venstrefløjsparti, og sågar i titlen, er det noget at glæde sig over.
Endvidere er jeg udmærket klar over, at mange af mine indlæg er så tydelige i deres politiske ståsted, at mange besøgende med fasttømrede politiske holdninger, vil have en tendens til at løbe skrigende væk.
Desuden følger jeg ikke ‘reglerne’ for lettilgængelig blogning, idet flere indlæg er lange og en del nok vil blive opfattet som tunge. Men det er nu engang min måde at gøre tingene på, og jeg glæder mig da over at så mange daglige læsere sætter pris på dette.

Det videnskabelige grundlag i undersøgelsen er selvsagt meget diskutabelt (se fx debat her), og istedet for at tilskrive bloggene på listen ‘popularitet, havde det nok været mere rammende med ‘interessevækkende’, men en gran af virkelighed er der nok i det. En dækkende undersøgelse ville kunne laves udfra flere forskellige metoder, og først når der var taget højde for adskillige fejlfaktorer, ville man kunne ramme en vis validitet. I grunden tror jeg dog at en opgørelse udfra daglige hits eller besøg ville have ramt en lignende tendens. For her har jeg personligt, måned efter måned oplevet en stigende interesse, der selvfølgelig har båret frugten i sig selv, og som derfor har været stærkt medvirkende til den stabile bloggeraktivitet.

Uvidenskabelighed til trods tillader jeg mig et smil herfra. Sjældent har jeg glædet mig over at ligge som nr. 78 på en liste
(-;