Har spindoktoren fået stress ? – om regeringens skattelettelser

Når regeringen lytter skal den også have ros – det er kun fair. Igennem nogle år er dansk politik blevet kritiseret for at være blevet drevet af spindoktorer, eller med et pænere ord – kommunikationsmedarbejdere. Borgerne har haft svært ved at se den politiske substans, fordi alting blev pakket ind i spin.

Nu lader det til at Fogh og co. har lyttet til kritikken. I hvert fald deles vi nu atter op efter anskuelser. Fogh, Bendtsen og Pedersen er blevet enige om at give til dem der tjener mest, og lade dem med lavest indkomst sejle deres egen sø. Finansminister Thor Pedersen afslører derpå baggrunden: Regeringen har på sin egen private lommeregner fundet ud af at de offentligt ansatte tjener nok – og kalder andre udlægninger for en myte. Tag den, social- og sundhedshjælper – tag den, sygeplejersker – tag den, folkeskolelærere – og så kan I politifolk også lære det.

Hvis den nye ærlighed skyldes at spindoktoren er gået ned med stress, er det forståeligt med det overarbejde han har været på. Men i hans fravær åbenbares den sande politiske agenda, og den er grum, men dog god at få klarlagt.

(Bragt i Nyhedsavisen 31. august 2007)