Ungdomshus-sagen: Politistave brugt på unge aktivister der har begået hærværk

Dagens billeder fra hærværksaktionen mod Faderhuset i Rødovre giver anledning til to kommentarer.

I de seneste dage har jeg bl.a. debatteret brugen af vold som politisk redskab med Allan fra Ungdomshuset (Se debatten her). En af mine pointer er at den del af befolkningen der har sympati for Ungdomshuset, mister lysten til at bakke op om stedet, når det tydeligvis er hærværk og opfordring til vold der udgår fra huset. Jeg har talt med flere der er gået fra tydeligt at bakke op om husets virke, til nu at trække på skuldrene og ryste på hovedet, og sige “det var det, min sympati er nu dalet markant”. Det er trist og en udvikling som ikke er god for brugerne af huset. Svigtende folkelig opbakning har nu engang indflydelse på politikernes vilje til at arbejde for en bevarelse af huset. Den eneste løsning jeg kan se er at kommunen tilbyder Faderhuset en anden grund, som de så kan sælge videre. For det står jo lysende klart af det er kapitalistisk kristendom der udgår fra den sekt.

Politikens web har jeg set billeder fra dagens masseanholdelse i Rødovre. Som vores Anne Baastrup også har bemærket, er det voldsomme billeder, der viser en sjælden brug af magt. Jeg skal ikke gøre mig til dommer, men som jeg ser det, er der her tydeligvis brug for at statsadvokaten ser nærmere på om brugen af stavene i denne situation stod mål med truslen, og om der i grunden var tale om ulovlig magtanvendelse. I så fald er det uacceptabelt.