Utålelige udtalelser fra imam fortsætter

Imam Abu Hassan brillierer ikke ligefrem med samfundskloge betragtninger fra Vollsmose. Til JP siger han: “Terrorsagen er en gave til USA for at gøre terrorkongen George W. Bush glad”. Ifølge avisen mener Abu Hassan ikke, at politiet har nogle beviser, for dem har han ikke set. Situationen taget i betragtning er det vist meget godt (man skal dog være varsom med at tage JP’s dækning for pålydende, da sætningen ligner en journalistisk finte).

Til Politiken siger Abu Hassan bl.a. om anholdelserne: “De blev behandlet som om, de var terrorister og anholdt som mange af dem, der sidder på Guantanamo basen.”
Altså terrormistænkte anholdtes som terrormistænkte – vi lader den lige stå et øjeblik. Om der er kød på klagesagen må retten tage stilling til – det ville være ulødigt at komme med firskårne holdninger til dette.

Hvis Abu Hassan udtaler sig som gengivet her (og i mit første indlæg) fordi han vitterlig tror på konspirationer og ikke på retssamfundet, da er det sørgeligt. Ligger der en mere subtil kamp for at bevare sin magtposition i Vollsmose, og derved ty til lokalpopulisme, er det knapt så underligt, men stadig trist og kritisabelt. Sande ledere går forrest og siger selv det upopulære.

Situationen minder mig om en passus i SF’s integrationspolitiske program:

Mennesker, der beklæder et religiøst embede i Danmark og opnår opholdstilladelse hertil, skal gennemgå et særligt introduktionskursus, hvor de skal lære dansk og opnå kendskab til danske samfundsforhold.

Den har desværre så absolut bevist sin ret i forbindelse med terrorsagen i Odense.