FCKanon

2-0 superbt – endelig igen et dansk hold i Champions League. Som tidligere fodboldspiller og entusiast glædes jeg i dag med fodbolddanmark. Det er et stort boost for dansk fodbold, som ikke kun FCK kan nyde godt af.

For en gangs skyld viste et dansk hold noget klog taktisk kynisme, havde det held der skulle til og holdt hele vejen til mål. Det er flot at lære af den første kamp – udnytte at Ajax på hjemmebane altid skal vise noget – og derpå stille sig klogeligt afventende med én angriber – undlade at bruge for mange kræfter som i første kamp – satse på kontra og dødbolde (bortset fra ved målet, var hjørne og frispark dog ikke gode nok) – og så genneføre projektet med en minimering af de fejl man oftest ser hos danske hold. FLOT

Ståle Solbakken turde det svære, for havde de blot spillet 0-0 var han blevet heglet ned for det defensive udgangspunkt. Der er vitterlig en tynd linie mellem succes og fiasko i international fodbold.

Update fredag d. 25: Både Brøndby, OB og Randers kom videre i UEFA-cuppen. Godt gået. Sjældent set dansk succes på grønsværen. Imponeredes af BIF’s unge talenter og er overrasket over Randers.