Et barn har ret til begge forældre

En baby med ret til begge forældreDet er med stor glæde, at vi nu i SF kommer på banen med vores moderne syn på forældremyndigheds- og samværspolitik. Det er snart 2 måneder siden at papiret blev vedtaget som SF’s politik. Et papir jeg ved flere SF-forsamlinger og landsmøder havde barslet ville komme, men som jeg så endelig her i forsommeren fik skrevet. En stor tak skal lyde til dem som ydede værdifuld bistand på sidelinien. Tidspunktet skyldtes naturligvis at Lars Barfoeds udvalg om forældremyndighed og samvær endelig fik færdiggjort deres betænkning Barnets perspektiv. Nu er der høringsfase, indtil lovforslagene på området vil komme senere på året. I SF har vi ihvertfald nu præsenteret vores progressive ønsker.

3F har omtalt papiret i dagens nyhedsbrev: 3F’s Nyhedsbrev
Download det i pdf-format: SF – Børnenes ret til begge forældre…u. noter
Ønsker du at læse en mere uddybende udgave, har du her den lange version med noter som jeg lavede til internt SF-brug. Jeg skal blot understrege, at noterne som sådan ikke er en SF-vedtagelse: SF – Børnenes ret til begge forældre…m. noter

Update mandag d. 7. august: Et barn har ret til begge forældre – kommentar i Information