Advarsel: Dette er fiktion – om religiøs censur

Ræk mig lige suppen skat!I Indien skal Da Vinci Mysteriet vises med mere omfattende fiktionsadvarsler, end vi allerede kender i dag. I et splitsekund føler jeg mig lige pludselig globalt fremmedgjort.

Først var det Muhammed, nu er det Jesus der skal beskyttes. Hvornår bliver jeg beskyttet fra religionen? Jeg vil skærmes fra indflydelsesrige religiøse fantaster fra både ind- og udland.

Omvendt kunne man tage ideen til sig, og foreslå, at Bibelen, Koranen, Torah’en og Dianetics skulle udstyres med en advarsel: “Dette er fiktion”.

Kommer turen så efterfølgende til Harry Potter, Peter Plys, Ice Age og Kulturkanonen, vil jeg naturligvis hverken læse dem op eller vise dem for mine børn. Men vil Bush og Fogh have en rød trekant på Genevekonventionen, så kræver jeg sgu’ også en på Irak-krigens beslutningsgrundlag.

(Læserbrev bragt i Information d. 27 maj)