Ærgerlig over Islamisk Trossamfund

Sagen om Muhammed-tegningerne lakker forhåbentlig mod enden.
Kritisk er jeg over for Jyllands-Posten der bragte dem som en ren provokation og pakkede det ind i floskler om debat (læs tidligere blogindlæg).
Kritisk er jeg over for Anders Fogh, som ikke udviste diplomatisk snilde, og afholdt et møde med de tolv ambassadører. Det havde ikke været et nederlag, eller et knæfald for folk der ikke værdsætter ytringsfriheden (som jeg sætter lige så højt som JP), men ville tværtimod have påvist en diplomatisk og demokratisk styrke. Nytårstalen rummede kloge sætninger og afbødede delvist yderligere problemer, men eftersom dette på sin vis imødekommende svar kom så sent, var det tydeligt for enhver at Foghs ‘jeg alene vide-stil’ havde været hæmskoen i de første uger efter lavinen rullede. Måske belært af kloge mennesker (som de tidligere ambassadører) havde Fogh så indset, at en anden stil ville klæde nationen.

Kritisk er jeg over for Islamisk Trossamfund og imam Abu Laban som tydeligt har vist en ageren der skader Danmark og integrationen. Jeg ærgres når jeg ser billeder fra moskeen, hvor han står og politiserer fra den religiøse talerstol. Jeg værdsætter mere end nogensinde før, at vi traditionelt adskiller politik og religion. 

Skal jeg pege på noget positivt som denne sag kan føre med sig, er det at forskellen mellem herboende moderate (eller sågar religionsmæssigt ligeglade) muslimer og så dem der sætter religion så højt at det skygger for udsynet til den verdslige stat, er blevet tydeligere. Dette kan få flere brune danskere til at blande sig i politik og den offentlige debat.
Desværre må jeg så erkende at SF pt ikke formår at være talerør for, eller henvende sig til denne gruppe borgere. Jeg kunne godt have ønsket mig en mere markant SF-profil i denne så vigtige sag. Villy S. og hans nære medarbejdere har spillet godt ind med klare holdninger, hvor SF traditionelt kunne være mudrede, men han har stået alene og kunne godt have fået støtte fra vores integrationsordfører. Ikke fordi han har et sjovt navn og er brun i huden, men fordi han (Kamal Q.) er…ja, integrationsordfører.
Som jeg har oplevet det, har han ikke blandet sig en eneste gang (jeg kan dog have overset noget), og det er skuffende. Resultatet bliver desværre at det (igen) bliver De Radikale, der fremstår som dem der går disse i møde. Ja, jeg syntes ellers det gik så godt for SF, men træerne gror altså ikke ind i himlen. Vi læner os til tider op ad en politisk korrekthed og nogen gange hæmmende opportunisme som skæmmer os, og måske skræmmer borgere fra at have maksimal tillid til os, som et parti der virkelig kan gå forrest på flere områder.

I politik er man nogen gange nødt til træde folk over tæerne. Tør man ikke dette, er man måske sympatisk som SF, men desværre også en smule ligegyldig.
Ud over isen – lad os turde noget, og tro på os selv og på gyldigheden i vores svar. 

Sidste update 11/1: Ekstra Bladet og Berlingske Tidende
Kamal Qureshis korte udmelding i Ekstra Bladet om at det er Islamisk Trossamfunds frie ytringsfrihedsvalg (han kan dog have sagt mere som journalisten har klippet ud, men var det vigtigt kan han lave en pressemeddelelse) er da helt rigtig, men formår for mig at se ikke at gøre SF’s stilling tydeligere. Jeg finder stadig tilgangen for defensiv.

0 tanker om “Ærgerlig over Islamisk Trossamfund”

 1. Hvor har du ret.
  Alle vi gammel-danskere skal yde vort yderste for at bakke de moderate muslimer op, som gør deres bedste for integrationen.
  Og så skal vi have et SF (og andre partier i øvrigt) der hurtigt, klart og uden uld i mund siger fra over for organisationer der afholder møder hvor kvinder og mænd lukkes ind ad hver sin dør. Hvor koran- eller for den sags skyld bibelcitater anvendes aktivt som politiske debatters dokumentation.
  Som det er i dag står de indvandrere med moderate holdninger meget alene og beskydes fra begge sider.
  Det må de politiske partier tage initiativ til at få gjort noget ved!

 2. Hej Farmer
  Altid glædeligt når læsere spiller ind, og naturligvis dejligt når der udtrykkes opbakning til mine holdninger.
  Helt enig i dine iagttagelse om at religiøse argumenter alt for ofte spiller for stor en rolle. Se fx Bertel Haarder – meget af hans forståelsesramme stammer fra kristent grundlag. Naturligvis er det tilfældet for mange danskere, men han burde som dannet politiker være opmærksom på problemet. Bibelen, Koranen, Torah’en eller sågar Kama Sutra burde ikke rumme argumenter for noget som helst politisk i et oplyst samfund.
  Vh. Balder M.A.

 3. Meget, meget enig i betragtningerne om Jyllandsposten og Fogh. Det er simpelthen for tyndt at han ikke kan kommentere en sag som denne, særligt set i lyset af hans i øvrigt af hans højt profilerede værdikamp, og afvisningen af ambassadørerne malplaceret. Det ville have taget sig fint ud, hvis de kunne komme ud fra et møde og forklare sagens rette sammenhæng.

  Når det er sagt, er det et tragisk selvmål, Islamisk Trossamfund har gjort. De bærer bare ved til Anders Foghs og Pia Kjærsgaards bål. Jeg er meget enig i at vi skal gøre alt hvad vi kan for at støtte de moderate muslimer.

  En måde at begrænse de positive effekter tragedien vil have på Dansk Folkepartis vælgertal, vil være at konfrontere Islamisk Trossamfund med deres dobbeltmoral.
  Hvis der er nogen der kaster et dårligt lys på muslimer er det terrorister, der springer kvinder og børn i luften i Allahs navn. Herboende muslimer fastslår gang på gang at sådanne handlinger strider imod Islam, men hvorfor kommer der så ingen pan-islamisk protest over disse, hvis der skal være nogen som helst retfærdighed til, endnu større gudsbespottere? Det hænger simpelthen ikke sammen.

  Det vil være alt for let at lade dansk folkeparti løbe med sejren.

 4. jeg har nogle spørgsmål ang.muslimer hvordan kan det være at forskellige partier kan blive ved med at støtte og forsvare dem når vi igen kan se hvor meget skade de gør for danmark.jeg kender flere muslimer der har pizza butikker og grønhandler butikker de fleste snyder med skat og moms,hvorfor laver man ikke razzia ned igennem nørrebrogade man ville kunne lukke halvdelen af butikkerne omg.til gengæld kender jeg nogle kineser de er så ærlige fredelige og utrolig arbejdsomme hvorfor tager man ikke og støtter dem mere.jeg har altid stemt på sf men det gør jeg aldrig mere da jeg ikke vil se mit land gå neden om og hjem.

 5. henrik.Jeg ønsker heller ikk ,og se mit elskede DANMARK ,blive brændt mere af,blive nedgjort mere,eller ende med,at vi bliver fremmede i vores land,at vi en dag må flygte,for ikke og blive stenet,og slået ihjel.. knuz fra joan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *