Dagens Danmark på godt og ondt

Terrorcelle i Danmark – ytringsfrihedsdebat – for mange unge politikere – de kloge hoveder forlader landet (Inf) – Sexanmeldelse af mænd i Ekstra Bladet.
Flere emner på bordet.
Slapper lidt af med avis og netlæsning. Har ikke råd til det store avis-arsenal, så er da glad for Berlingske prøveabonnementet.

Uhyggeligt med den danske terrorcelle, men ikke overraskende at det kunne ske i Danmark. Vi skal ikke ændre levevis og bukke under for frygt, men myndighederne bliver nødt til at foretage revisioner af terror-efterforskningen.

Jeg bakker op om bedre kontrol, så længe vi ikke ender i et overvågningssamfund.

Imam Abdul Wahid Pedersen siger til Berlingske i dag (s.6), at det hårde danske debatklima skaber grobund for terror. Det er en meget lille del af forklaringen – trist at han altid fremturer med så ensidig en analyse.

Lars Hedegaard stiller et interessant spm. som jeg her vil gengive. Hvis islam ikke har noget at gøre med terror (hvilket det naturligvis grundlæggende ikke har – det er afsporede menneskers tolkninger af islam der er en væsentlig del af problemet). Hvorfor er der da så mange muslimer der fra Bin Laden og til Brøndby – har misforstået deres religion? Ligger en del af ansvaret for dette hos de nogle af de lærde imamer mm. som ikke er dygtige nok til at udlægge islam-teksterne som menneskekærlige? Af gode grunde kommer jeg ikke i danske moskeer, men jeg håber da virkelig at dette ikke er forklaringen.

Tyrkernes medvirken til officielt brev til Fogh (efter Muhammed-billederne i JP) er komisk og desværre skadelig for EU-optagelsesprocessen. Det officielle brev kan ses her: Brevet til Fogh fra de 11 ambassadører

Michael Jarlner har en god kommentar til denne sag i dagens Politiken (s. 14)

God lørdag – skal optages til Lorry om en time.