I praktik hos Café Cadeau

Frivilligdag hos Café CadeauFredag d. 27. september var jeg i praktik hos Café Cadeau på H.C. Ørstedsvej. Det kom der følgende artikel ud af:

Tættere på konsekvenserne

Café Cadeau på H.C. Ørstedsvej 28 danner ramme for et Drop in Center, hvor formålet er at tilbyde rådgivning og netværk til nydanskere. Stedet drives af frivillige danskere og nydanskere, med ønsket om at integration finder sted både blandt brugere, frivillige og ledere. Stedet er en socialøkonomisk virksomhed (non profit), der drives af Frederiksberg Integrationsforening og Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT). Overskuddet går til integrations- og humanitære projekter i ind- og udland.

Fredag aften den 27. september var SF’s rådmand Balder Mørk Andersen i praktik på stedet:

“Det var en rigtig god oplevelse, som fik mig til at tænke på, hvor vigtigt det er at vi lokalpolitikere, hele tiden husker at komme ud til de mennesker som berøres af vores beslutninger. Der kan værre en tendens til, at vi har svært ved at kravle ud af rådhuset fordi vi ligger under dynger af sagspapirer.”

Konkret betød mit besøg, at jeg bl.a. kom til at tale med en filipinsk frivillig som til daglig er Au Pair-rådgiver for KIT, og ved næste møde i Magistraten vil jeg nu rejse nogen relevante spørgsmål om kommunens oplysningsindsats om ordningen i Borgerservice.

Stor tak skal lyde til de frivillige som tog imod mig med åbne arme. Jeg ser frem til at kigge forbi en dag til deres lørdagsbrunch eller en torsdag aften, hvor stedet er fyldt med bl.a. bydelsmødre.

På billedet er det fra venstre mod højre:
Rozvi, Cristy, Jeanette, Balder og Vernon