SF vil åbne skolekolonierne for socialt udsatte

Når man er socialt og økonomisk udsat er afbræk i dagligdagen og nye oplevelser og indtryk ikke det der er allermest overskud til. Det ønsker SF nu at gøre noget ved. I SF’s budgetforslag for 2014-17 afsættes der således midler til at gennemføre forlængede weekendture til kommunens kolonier i Odsherred.

SF’s rådmand og spidskandidat Balder Mørk Andersen forklarer: “Vi har en gylden mulighed for at gøre noget rigtig godt for en gruppe borgere der måske end ikke kan huske sidst de havde en sådan rejse- og naturoplevelse. Det kan give ny gejst og energi til måske at få løftet sig op af et sort hul. Oplevelsen af i fællesskab med andre at blive blæst igennem ved havet, eller nyde solens varme liggende på en græsplæne kan betyde mere end vi andre aner.”

SF påpeger, at kolonierne kan være ledige i weekenderne og enkelte perioder af året står ubrugte hen. Det er perioder der ifølge partiet kalder på at blive benyttet.

SF’s medlem af Socialudvalget, Carsten Nørballe forklarer yderligere:

“Som skolelærer på Frederiksberg kender jeg personligt til potentialet i vores kolonier. Jeg er overbevist om at det vil kunne blive nogen fantastiske oplevelser for vores mest udsatte medborgere.”

SF håber nu på at få opbakning til budgetforslaget fra de andre partier, og skulle det ikke ske vil de i stedet stille et beslutningsforslag, og derigennem kæmpe for at visionen bliver til virkelighed.

(Bragt i Frederiksberg Bladet den 17. september 2013)