EM-fodbold på Frederiksberg

For anden gang i træk har det danske herrelandshold kvalificeret sig til en slutrunde. Ved VM-slutrunden i Sydafrika i 2010 stillede SF’s rådmand også forslag om, at kampene skulle blive vist på storskærm på Frederiksberg. Dengang lykkedes det ikke.

Men denne gang skulle den være sikker nok. En samlet Kommunalbestyrelse har netop efter indstilling fra Kultur-og Fritidsudvalget vedtaget, at der vil blive opstillet en storskærm på et velegnet sted i kommunen, så fodboldglade borgere kan bakke op om landsholdet under EM-slutrunden i Polen og Ukraine. Nu kommer arrangementet i åbent udbud, og mon ikke det vil give pote hos en potentiel arrangør.

Om denne beslutning siger en glad Balder Mørk Andersen: ”Jeg håber, at der vil møde masser af feststemte frederiksbergborgere op, så vi i fælleskab kan gøre op med Jytte Hildens gamle mantra om at ’Med sport har jeg det som med porno. Det er sjovt at være med til, men det er kedeligt at se på’. Det skal i hvert fald hvad fodbold angår blive gjort til skamme”.

Balder Mørk Andersen bemærker desuden, at det er glædeligt at kommunen med et sådant arrangement bliver i stand til i højere grad også, at rumme de mere folkelige kulturarrangementer, og anfører at fx Lindevangsparken vil egne sig perfekt til arrangementet.

 (Bragt i Lokalavisen Frederiksberg den 8. marts 2012)