Et vækstunderstøttende budget – især på idrætsområdet

Det nyligt vedtagne budget kan af to grunde tituleres som et vækstbudget. For det første adresserer vi med anlægsinvesteringer, den stadige befolkningsvækst på Frederiksberg. Vi har således netop fejret borger nr. 100.000. For det andet bidrager vi med fremrykningen af anlægsinvesteringer til stimuleringen af den danske økonomi. For hver gang vi skaber 100 arbejdspladser i hovedstaden giver det 20 i resten af Danmark.

Flere borgere giver et øget pres på vores idrætsfaciliteter, og de er allerede pressede nok i forvejen. Derfor er det for SF meget glædeligt, at forligspartierne i budgettet for 2012(-2015) netop har lagt stor vægt på idrætsområdet, og i særdeleshed tiltag der hurtigt kan give et øget aktivitetsniveau. Vi får yderligere kunstgræsfodboldbaner på Jens Jessens Vej, og opgraderet Frederiksberg hallerne. Vi får yderligere skolebaner med lys, og idrætsfaciliteter i forbindelse med det nye Center for Beskæftigelse og Aktivitet på Bernhard Bangs Allé. På vandområdet udvides Frederiksberg Svømmehal med mere wellness, og der bygges en ny loop-rutsjebane. Foruden at vi lader en svømmehal indgå som den anden og sidste fase af KU.BE. Det er glædeligt, idet en svømmehal kan medvirke til at tiltrække yderligere brugere, og vi ser frem til at deltage i den konkrete indholdsskitsering. I SF har vi hele tiden syntes, at KU.BE var en spændende vision, hvorfor vi valgte at tage del i den fra starten af.

Udover idrætten er der solide anlægsinvesteringer på ældreområdet, det specialiserede socialområde, beskæftigelsesområdet og ikke mindst på det grønne klima- miljøfelt. Så i SF er vi meget tilfredse med den vækstunderstøttende del af budgettet.

(Bragt i Lokalavisen Frederiksberg den 27. oktober 2011)