Thorkil Vestergaard-Hansen – En ildsjæl er gået bort

Thorkil Vestergaard-HansenIntet menneske i Danmark har gjort det samme for mænd i krise som Thorkil Vestergaard-Hansen. Nu er han død, og det er trist.
Med sit ukuelige arbejde for oprettelsen af tre krisecentre for mænd i Danmark efterlader han sig derfor både et stærkt minde, men samtidig også et tomrum, som forhåbentlig andre kan fylde ud.

Thorkil var et stærkt menneske, hvilket man med det samme mærkede når man mødtes. Og så evnede han at samarbejde med politikere og andre aktører. Resultaterne taler sit tydelige sprog. For det arbejde der blev gjort gennem Fundamentet er meget flot, og Mandecentret på Christianshavn er en nødvendig institution i hovedstaden.

Mine tanker går til dem som kendte Thorkil tæt, og dem som arbejdede sammen med ham.

Æret være mindet om en mand der selv fra sygesengen gjorde hvad han kunne for at lindre andres sår – men som ikke havde chancen for, at få bugt med sin egen sygdom.

Læs nekrolog på Mandecentrets hjemmeside –
Begravelsen finder sted:

Lørdag den 14. marts kl. 11.00
fra Københavns Kulturcenter,
Drejervej 11-21, 2400 København NV.

Efter begravelsen er der mindesamvær på mandecentret på Christianshavn. 
Du kan støtte det fortsatte arbejde i Fundamentet og Mandecentrene ved at sætte penge ind på dene konto i Danske Bank: Reg.: 1551, Konto: 10120063    
 
     
 

4 tanker om “Thorkil Vestergaard-Hansen – En ildsjæl er gået bort”

 1. Det er nu lang tid sidden jeg sidst var i kontakt med Thorkil. Det er jeg meget ked af. Jeg anede ikke, at hans sygdom var so allvorlig. Som alle kan se, er jeg ikke so god til at uttrykke mig på Dansk, men som en slags hyldest til Thorkil’s minde gör jeg det alligevel. Han sade altid til mig, at jeg måske kunde passere for Bornholmer, hvis jeg kun övede lidt mer. Hvad jeg vil sige her, er kun det, at uden Thorkil Vestergaard-Hansen’s gerning, uden Thorkil’s kaerlighed, uden Thorkil’s genuine vilje at fraelse andere mennisker, hade jeg ikke levet idag. Jeg kom til Fundamentet for 10 år sidden helt uden nogen egen vilje at leve.
  Gennem Fundamentet, hvilket for mig er det samme som Thorkil selv, fik jeg håbet tilbage. Han tilbudt mig et sted at sove. Han hjelpte mig så jeg fik gå i terapi. Ja, han hjelpte mig, en hjemlös Svensk bumser at komme tilbage til livet. Dette er lang tid sidden, og jeg har glemt det meste af det Danske sprog Thorkil prövede at laere mig. Jeg glemmer dog aldrig Thorkil. Han var en af de bedste mennisker jeg har kendt.

 2. Hej Mikael
  Tak for dine ord om Thorkil. Jeg er sikker på at du langtfra er den eneste mand der har været i svære tider, som har det på denne måde.
  Vh. Balder

 3. Tak. Jeg önsker kun jeg havde fortillet ham dette “menneske til menneske”.
  Isaer fordi Thorkil ikke noensinde gjorde noen forskel mellem dem, der havde noen kristen tru, og os andre.
  Det hvar den bedte måde, syns jeg, at göre mig og mange andre meget intresserede in den type af kristendon Thorkil ikke “snakkede”, men utöfvede. Hver dag i den tid (to aar) jeg mödte han, på Fundamentet og, efter det at havde hjelpt mig at få et bolig og et arbejd, anderede steder, hvar Thorkil först og fremmedst “en med-människa”, hvilket er den Svenske benaevning for nogen som Thorkil.

Der er lukket for kommentarer.