(PM) Sexforskrækkede feminister og slappe vatpikke indtager Istedgade

Logo fra 8. marts-initiativetPRESSEMEDDELELSE

Sexforskrækkede feminister og slappe vatpikke indtager Istedgade

Søndag den 8. marts indtages Istedgade af et sammenrend af sexforskrækkede feminister, nypuritanske moralister, bedrevidende hattedamer og slappe vatpikke. På Kvindernes Internationale Kampdag protesterer de på deres sædvanlige skingre facon mod de danske mænd, der misbruger andre mennesker ved at købe sex.

Den skinhellige demonstration går gennem Istedgade til VEGA, hvor de fortsætter korstoget.
Du kan jo komme og være med – det ligger trods alt ikke i kirketiden. Hele programmet kan ses på
www.8marts.dk

Istedgade har desværre udviklet sig til symbolet på manglende ligeværd og misbrug af prostituerede i Danmark. Ved at gå gennem gaden viser vi sexkøbere, alfonser og menneskehandlere, at vi tager afstand fra deres handlinger, og at prostitution ikke er foreneligt med et ligeværdigt samfund.
 
”Et velfærdssamfund med respekt for sig selv kan ikke leve med, at udsatte mennesker udnyttes seksuelt af andre. 3 ud af 4 tager skade af at prostituere sig. Vi er det eneste land i Skandinavien, der ikke har taget konsekvensen af det endnu. I stedet bortforklares de mange ødelagte kvindeliv på kynisk vis med, at de jo selv har valgt det”, siger talsperson for 8. marts-initiativet, Hanne Helth.
 
”100.000 vanesexkøbere sætter deres egen seksuelle tilfredsstillelse over ansvaret for prostitueredes helbred. Og den manglende politiske vilje til at lovgive mod sexkøb har fået antallet af prostituerede til at vokse med 300 % over de sidste 17 år, siger talsperson for 8. marts-initiativet, Balder Mørk Andersen.
 
Talspersoner:      
Hanne Helth 61 62 59 60     
Balder Mørk Andersen 26 14 04 65

                                                                                                                                                              

DEMONSTRATION fra Rådhuspladsen den 8. marts kl. 14
Talere: Villy Søvndal, Pernille Rosenkrantz-Theil og Marion Pedersen

Efterfølgende er der paneldebatter, udstilling og musik i Lille VEGA fra kl. 16.
Bands: Catbird, AndyOp, Ayoe Angelica, Søstersolidaritet, Underbo/Overbo, dameUlove

                                                                                                                                                         
———————————————————————————————————————–

For andet år i træk har 27 organisationer og politiske bevægelser slået kræfterne sammen i
8. marts-initiativet for at kræve lovgivning, der forbyder køb af sex og sætter maksimalt ind for at hjælpe kvinder og mænd ud af prostitution. 8. marts-initiativet er:

Dannerhuset, DSU, Dansk Kvindesamfund, Dansk Kvindesamfunds Krisecenter, Demos, Enhedslistens Kvindeudvalg, feministisk forum, Gefion – Feministisk netværk, Hope Now, KFUK’s Sociale Arbejde, Kvinder i Musik, Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed, Kvinder i Sort, Kvinderådet, Kvindelige Kunstneres Samfund, KULU, LOKK, Mødrehjælpen, Reden, Reden International, Selskab for Ligestilling, SF, SFU København, SUF’s Kvindegruppe, Soroptimist Danmark, Center for Women’s Equality, Zonta