Nyt politiklagesystem: Justitsministeren må sætte fut i udvalgsarbejdet

Den seneste sag fra Parken om politivold, understreger med al tydelighed at der er alvorligt brug for et nyt politiklagesystem. I efteråret 2006 nedsatte Justitsminister Lene Espersen et udvalg der skulle komme med indstillinger til en reform af politiklagesystemet.

Mit budskab til Lene Espersen er klart: Få sat fut i det udvalgs arbejde – det er nødvendigt for en fremtidig tillid til politiklagesystemet.

I SF har vi tidligere foreslået at der kigges til Storbritannien og Norge, hvor man har etableret en slags auditørordning, hvor en instans skal behandle de alvorlige sager og rejse disse sager for retten.

Politiauditøren skal være helt uafhængig af det daglige politiarbejde. Der skal være tilknyttet ældre dygtige efterforskere, som ved, hvordan man behandler vidneudsagn og andet bevismateriale – og de skal ikke lave andet.

Læs tidligere udtalelser om en reform af politiklagesystemet: SF: Brug for et andet politiklagesystem

Læs Politikens beskrivelse af sagen