OL – nu med menneskerettigheder

Den Olympiske ildDanmark bør afholde international konference om menneskerettigheder under OL

Kinas flag

Kina lider under en massiv mangel på respekt for menneskerettigheder.

Et samlet folketing bør derfor tage initiativ til, at Danmark går forrest med at sætte fokus på menneskerettigheder under OL i Kina i 2008. Danmark kunne passende indkalde til en international konference om manglende menneskerettigheder over hele kloden.

At tro, at OL kun drejer sig om sport, ville være naiv blindhed. Tværtimod er det vigtigt, at de kinesiske myndigheder ikke får held til kun at holde skåltaler, og lulle det internationale samfund ind i en Tornerosesøvn, hvor man lader som om, at alle mennesker i Kina er fri for undertrykkelse. Dertil kan det også nævnes, at behandlingen af dyr i Kina er dybt kritisabel.