Demonstration kl. 12 – SOSU’erne fortjener opbakning og højere løn

Demonstration foran Christianborg i dag kl. 12

Jeg er ikke i stand til at udpege en erhvervsgruppe der mere end SOSU’erne fortjener en højere lønmæssig værdighed. Strejkestemmen breder sig, og lyder snart over hele landet.

Det job som social- og sundhedsassistenter varetager er så vigtigt. De tager sig nemlig især af den gruppe af tidligere hårdt arbejdende danskere der har opbygget det velfærdssamfund vi har i dag.

Men på trods af at der er tale om en mellemlang uddannelse, og at jobbet er nedslidende – ja så betales de kun godt en startløn på 19.800 kr (eller mindre) om måneden (se dog en nuancering af tal fra Århus her: JP) Det er ikke rimeligt – og løn giver luft og værdighed, og vil ikke mindst tiltrække flere nye hænder – og det er vigtigt – for kvalitet kræver mere tid – og mere tid til hver enkelt kræver flere hænder.

Som en ansat nogenlunde som følgende sagde det i Nyhederne forleden: “Hvis ikke man har pengene til i weekenden at nyde en rødvin, eller være lidt god ved sig selv, så mister man også lysten til at tage på arbejde og slide sig selv ned”.

“De får for lidt i løn”
Udtaler lektor i arbejdsmarkedsforhold Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet Flemming Ibsen i dag til Information. Han peger på det forhold, at der er tale om et kvindedomineret område – 88 procent af FOA’s medlemmer er kvinder – og ifølge talrige undersøgelser halter disse områder lønmæssigt efter.

Nu venter vi blot på at regeringen udråber dem til at være socialistiske ballademagere.

Uanset resultatet af disse dages arbejdsnedlæggelse – håber og tror jeg fuldt og fast på, at det ihvertfald ved næste overenskomstforhandling (foråret 2008) vil udmønte sig i højere løn og et helt andet fokus på arbejdsvilkår. Jeg håber på et generelt lønløft til alle lavtlønnede i den offentlige sektor.

Angående en umiddelbar løsning – har SF meldt ud at staten på finansloven bør udskrive en check på 2000 kr. om måneden til hver enkelt plejer, indtil overenskomstforhandlingerne til foråret, og at dette vel og mærke ikke er et forsøg på at bryde forhandlingerne mellem parterne på arbejdsmarkedet. Læs mere her: Skal ældre-plejen tro på Dansk Folkeparti?