Kenneth Plummers fabelagtige sports-spin – et kødben kastet ud til Dansk Folkeparti

c836c831a27706e79d9bb421701270f1Hvorfor vælger Kenneth Plummer netop, at føre kniven så bastant mod DR’s sportsredaktion?

Svar: Fordi han ved, at Dansk Folkeparti er klar over, at en stor del af deres vælgere er sportsglade danskere der med ildhu følger med i danske sportsfolks internationale præstationer.

Derudover ved han, at det har en enorm symbolsk værdi at skære i sportsdækningen. Sport kan de fleste relatere til, og langt de fleste har en holdning til det danske fodboldlandshold.

Kort fortalt, er der tale om et nøje tilrettelagt spin, kørt i stilling med det sigte, at få Dansk Folkeparti til at benytte sin magtfulde position til at redde ikke blot sporten, men også andre dele i DR, med en økonomisk håndsrækning fra staten.

Plummer serverer altså et helte-kødben for næsen af DF – og håber at de i deres populistiske iver efter at tækkes folket, springer til med fråde om munden, så selv Pavlovs hunde ville blegne.

Kenneth Plummer er en smart mand der ved, at det ikke nytter noget at komme haltende med hatten i hånden. Det nytter nemlig ikke at lade DR tigge om madpenge hos en borgerlig regering. Nej, det hele skal lanceres så ingen bagefter kan påstå, at det var ‘det i nogens blindtskuende øjne så røde’ DR der har kørt rundt med regeringen og DF, men regeringen og DF der selv har udvist folkelig forståelse for hele Danmarks public service-kanal. På den måde ligger man jo ihvertfald kulturmæssigt tættere på den traditionelle midte i dansk politik.

Alt har hidtil klappet for Plummer, idet tørklæde-sagen for DF betyder en usigelig trang til at tale om noget andet, og gerne en sag uden faldlemme til uregerlige racister, men en vindersag, hvor DF kan stå tilbage med folkets laurbær.

Som dagen udviklede sig viste det sig naturligvis, at Peter Skaarup helt som planlagt var glad for benet: Læs Politiken. Men om det fører til den planlagte økonomiske håndsrækning, må vi endnu vente lidt på at se.

Mediemæssig analyse til trods, vil jeg dog tilføje, at jeg i allerhøjeste grad mener, at staten bør træde til med en nøje gennemtænkt økonomisk støtte. Så oppositionen kan Plummer naturligvis regne med vil søge nye løsninger, og godt for det – men det vidste Plummer jo allerede. Det var i højere grad DF der skulle ‘overtales’.