En næsten ‘dansker’ i rummet – nationalbeskyttelse opløses gerne af dollarsedler

Jeg blev altså lettere forvirret her til aften. DR TV-Avisen fortalte nyheden om den amerikanske IT-milliardær Charles Simonyi med ungarske rødder – hjernen bag Microsofts Office – der i disse dage er den femte private rumturist. Han arbejdede i Danmark fra 1966 og halvandet år frem. I indslaget udråbes han flere gange som nærmest værende dansker.

Jamen dog, sikken national velvilje – og så spørger jeg blot mig selv om, hvad man da kan kalde de børn og voksne der i adskillige år har siddet og kukkeluret i landets asylcentre?

Og må efterfølgende konkludere at mennesker der er født i landet og stadig tituleres 2. eller 3. generationsindvandrere – vel da – set i forhold til Simonyi, må siges at have en tilknytning til landet der går helt tilbage til Gorm den Gamle!