Mand – hvem er du? – SF’s Ligestillingsudvalg inviterer til debatmøde 8. marts på Københavns Rådhus

Mand – hvem er du?

Få svar på spørgsmålet af tre mandlige eksperter når SF’s Ligestillingsudvalg inviterer til debat om manden 2007 på Kvindernes Internationale Kampdag

Program:
– Mandens psyke v/ Svend Aage Madsen, chefpsykolog, Rigshospitalet
– Den voldelige mand v/Tage Laursen, daglig leder, Dialog mod Vold
– Pause
– Manden i krise v/ Thorkil Vestergaard-Hansen, forstander, Mandecenteret Christianshavn
– Debat

Før debatten fortæller Indre Vindasiuviene, Informationscenter om Ligestilling, Vilnius, om Litauens prostitutionslov og præsenterer en kampagne, der henvender sig til den mandlige sexkøber.

Tid og sted:
Torsdag den 8. marts klokken 17.00 – 19.30.
Københavns Rådhus, Rådhuspladsen 1 – 1599 København V
i lokalet “Hovedkassen” (ind gennem hovedindgangen, til venstre og lige frem).

Gratis entré.

Kvinder er meget velkommen

0 tanker om “Mand – hvem er du? – SF’s Ligestillingsudvalg inviterer til debatmøde 8. marts på Københavns Rådhus”

 1. Det ser for mig ud som om, det kun handler om manden som problem.

  Så skal vi have eksperter til at fortælle os hvad en mand er?

  Vor Herre Til Hest!

 2. JFA – Ja, der er bl.a. tale om en problematisering af manden på kvindernes internationale kampdag, men det er ikke det samme som kun at se på manden ‘som problem’. Mænd i krise, kan jo meget ofte være endt der pga. udefrakommende omstændigheder.
  Vi mener jo ikke på udtømmende vis, at kunne komme rundt om mandens mange sider. Så kan vi klappe ‘ham’ på ryggen en anden gang.
  Men at lukke øjnene for den vold som alt for mange kvinder lider under fra deres mænd/samlevere, er vil-blindhed der forslår.

  Hvis det skulle overlades til dig og andre fra jeres side, at definere ‘manden’ vil jeg nok overveje at søge andetsteds hen for mere nuancerethed.

 3. Nu er det ikke det at definere manden, der primært optager mig. Skal essensen af vores site koges ned, må det være at det er bedre med to idealer i stedet for et, hvad køn angår fordi kønnene udgør overlappende, men forskudte normalfordelinger. (Her er det moralske undtaget, der findes kun en moralsk lov)

  Jeg lukker nu heller ikke øjnene for at mænd begår vold mod kvinder. Faktisk har jeg skrevet en del om det. En vigtig ting at bemærke her, hvis man vil forstå volden (og uden at forstå et problem er det svært at løse) er at mest vold foregår i “generelt voldelige” hjem. Det er altså noget dynamisk, hvor begge partnere er involveret – ofte også børnene.

  Hjem hvor det KUN er manden, der slår, er forholdsvist er sjældne. Hjem hvor det KUN er kvinden, der slår, er også forholdsvist sjældne.

  I øvrigt viser det sig at mænd, der har fået slag som børn selv er mere tilbøjelige til at dele slag ud senere. Statistikker viser at mødre slår deres børn mere end fædre, så hvis vi skal have bugt med det her problem, må vi droppe den feministiske strategi med kun at fokusere på mænds vold. Centralt for problemets overførsel fra generation til generation er kvinders vold mod børn.

 4. Jeg lægger altid vægt på forskningsmæssig underbygning, og ville da meget gerne se dine referencer ang. voldsstatistik.

  Når du skriver:”I øvrigt viser det sig at mænd, der har fået slag som børn selv er mere tilbøjelige til at dele slag ud senere.” – kan jeg kun nikke.
  Det er helt evident, og formentlig ligegyldigt om det er mor eller far der har slået. Så al vold, eller blot den tilgang som børn oplever ved hyppige rap over fingrene, skal med i en nuancering af det samlede billede.

 5. Hej,

  Arrangementet viser, hvor tæt SF er på kristne mere fundamentalistiske bevægelser, når de nu igen vil missionere for og opdrage på os mænd. Nye tanker fødes ikke i SF, ser vi igen.
  Manden er et inferiørt og lastefuldt menneske, – men SF vil nu sætte ind for at helbrede på os og missionere, som vi bliver bedre.
  Ligesom i den klassiske kristne mission meget for at få roller som nogen, som er hævet over os, – de mere gemene syndere.
  Dette minder stærkt om den værste form for kristendom, hvor mennesker ikke kan gå med ryggen ret, – men må udråbe andre til arge og inferiøre syndere. Skyldfølelsen over at være mand (”Mandschauvinist”), som opstod så pludseligt i 70’erne efter rødstrømpernes anklager, er tydelig.
  Vi skal hjælpe SF’erne med deres skyldfølelse over at være mænd, og hjælpe dem til at blive nogle, som missionerer og hæver sig over os.
  Det nye er kun i dette arrangement at man er blevet opmærksom på at der er kommet er helt nyt fænomen, som hedder ’prostitution’. SF’erne har fået fortalt et dette er meget farligt for kvinder.

  Mød op, og hjælp de stakkels SF’ere med deres skyldfølelse ved at være mænd!

  Frede

  paprik@sol.dk

 6. Frede – det er paradoksalt at en anderledes vinkling på 8.marts kan medføre en sådan kommentar, der ligger så langt fra den ligestillings-virkelighed som jeg selv arbejder udfra.
  Du har misforstået vores politik, som netop vil forsøge at frigøre manden fra de båse han alt for ofte er blevet sat i. En sådan bås er det, når de 14 % mænd der udnytter kvinder ved at købe sex, har medført en seksuel stempling af et helt køn.

 7. Kære JFA,

  Gelles og Straus er desværre ubekendte for mig. Jeg kunne tænke mig at andre læserere ville blive glade for et kort referat af deres tankegang her. – Inden vi læser den lange artikel, man finder på Google.
  De her tit været fornuftige i Canada, hvad vold angår. Bl.a. med hensyn til, hvordan kvinder fastholder vold i voldelige relationer.
  I Spanien har som bekendt 40 % af mænd erfaring med prostituerede. Det forekommer foruroligende at så mange af os skandinaver ikke ved, hvad vi går glip af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *