Går regeringen til Pressenævnet? – om udvisningssager

Jeg glæder mig over at medierne Politiken og TV2 med dokumentaren, “De udviste børn”, har afdækket konsekvenserne af den førte politik fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Første imødekommelse har været nogle virkningsløse politiske tiltag fra Rikke Hvilshøj, der i grunden gør det til en stinkende tilståelsessag. Som stormen rejser sig, vil vi nok i næste uge se forsøg på at beklikke det journalistiske arbejde på TV2. Ja, det er nok bare et spørgsmål om tid før regeringen klager til Pressenævnet.

Fra Dansk Folkeparti vil vi nok opleve, at Peter Skaarup tager sig af ‘damage control’ og at de to præstefætre Langballe og Krarup bliver bedt om at forholde sig i ro. Deres retorik og fremtoning er ikke formålstjenlig lige nu. De ville nemlig nok forfalde til at kalde flygtninge simulanter, og påstå at børn fra Balkan ikke har nyrer, og at post-traumatisk stresssyndrom er en kommunistisk opfindelse. Men så ville svinehunden jo få hevet hele menneskemasken af!

(Bragt i Jyllands-Posten fredag d. 15. februar 2007)