(PM) Peter Skaarup bør fyres eller selv trække sig som formand for retsudvalget

Efter terrordommen: Igen viser Peter Skaarup sin manglende forståelse for opdelingen mellem den dømmende og den lovgivende instans. Da det ikke er første gang at han viser sig uværdig til posten som formand for retsudvalget, vil jeg opfordre SF til at bede ham trække sig som formand.

Knapt er dommen i terrorsagen i Glostrup afsagt før Formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup, igen benytter lejligheden til at blande sig i domstolenes arbejde. Når Peter Skaarup til Politiken udtaler, at: “Nu har de tre jo set, at de kan slippe af sted med det”, antyder han, at de frikendte alligevel er terrorister, der vil fortsætte med deres forehavende. Derved er der tale om en uhørt indblanding i domstolens afgørelse, som vi ikke kan lade passere, siger Balder Mørk Andersen, folketingskandidat og formand for SF’s retspolitiske udvalg

“Igen viser Peter Skaarup sin manglende forståelse for opdelingen mellem den dømmende og den lovgivende instans. Da det ikke er første gang at han viser sig uværdig til posten som formand for retsudvalget, vil jeg opfordre SF til at bede ham trække sig som formand. Desværre kan folketingets retsudvalg jo ikke fyre ham som formand, hvilket jo er det rigtigste.”, siger Balder Mørk Andersen, folketingskandidat og formand for SF’s retspolitiske udvalg

Tidligere har Peter Skaarup modtaget bred kritik i retsudvalget for sine udtalelser om den verserende Tøndersag, samt efter at han i maj 2006 i et læserbrev i Berlingske Tidende skrev, at han ville omstøde “eventuelle bøder eller frihedsstraffe” i Grevilsagen, hvor to journalister var sigtet for at viderebringe fortrolige oplysninger fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

“Hvis ikke Peter Skaarup selv kan se at han igen er trådt over stregen, og har bragt magtdelingen i forlegenhed, så forventer jeg at Anne Baastrup igen rejser sagen i Retsudvalget.

(Pressemeddelelse)