Højt spil af Venstre i Borgerrepræsentationen

Den mulige korruptionssag i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation har uanset resultatet formået, at tydeliggøre det særdeles barske klima på Rådhuset.

Mistanken går på en meget alvorlig omgang politisk magtmisbrug, med en strafferamme op til 6 år. En form for sag hvor politikere normalt ville vælge tavshed, for at lade politiet gøre deres arbejde.

Derfor kan det undre at Venstres gruppeformand Pia Allerslev sendes i byen af Geertsen og co. med nogle ualmindelig barske anklager mod Ritt og Socialdemokraterne. De må virkelig være sikre på at sagen er indholdsløs, for i modsat fald ligner det politisk kamikaze-strategi fra Venstres side.

Som jeg har oplevet sagen, kan jeg ikke se hvordan Socialdemokraterne havde kunnet håndtere sagen anderledes, og jeg kan slet ikke se et evt. spin-motiv fra Ritt på nuværende tidspunkt. Hun har slet ikke brug for at udstille Venstre pressede situation. Den er tydelig nok i forvejen, når man bl.a. tænker på at man i V, sammen med K og DF, valgte at lade være med at tage del i ansvaret for økonomien for kommunens skoler. Børnenes fremtid toges som gidsel i forsøget på, at føre tidlig valgkamp. Mantraet om at den næste valgkamp starter dagen efter det foregående valg er omend mere udtalt i Københavns Kommune end på Christiansborg.

DR’s ‘Forbrydelsen’ kunne ikke på bedre vis få eksemplificeret at virkeligheden på Rådhuset i allerhøjeste grad minder om den i tv-serien.