Danmark i krig – tør statsministeren debattere ?

Eller vil han fortsat gemme sig, og kun udtale sig til pressen ved arrangerede integrationspressestunts med unge partikammerater, eller når han selv kan styre dagsordenen? Foghs afvisning af at give interviews i en periode, hvor landet er i krig, er en demokratisk falliterklæring. I grunden kunne man kalde ham en kylling. Per Stig Møller til venstre og Fogh til højre som kunstig kylling der slet ikke kan taleTal direkte til befolkningen som du har ført i krig Fogh! Svar på de kritiske spørgsmål, og lad være med kun at tage debatten inde bag de tykke mure, i forespørgselsdebatter der ikke fører reel debat med sig, og som derfor kun ligner spil for galleriet. Argumentet om at debat er skadeligt for vores styrker er demokratisk uholdbart, og som Ole Wæver nyligt udtalte til Information, ikke passende at bruge i denne sammenhæng.

General Sir Richard Dannatt, chefen for de britiske styrker vil nu have de ca. 7000 engelske tropper hjem. Det er en bombe under Fogh, idet Blairs engelske styrker er holdepunktet for det danske bidrag, der uden at være direkte ansvarlige, dog har været medvirkende til at op imod 600.000 irakere ifølge The Lancet er dræbt i krigen. Kan man forestille sig danske styrker i Irak, efter en engelsk tilbagetrækning? Næppe, og det ville være det ultimative brud på dansk sikkerhedspolitisk historie.

General Sir Richard Dannatt, udtaler til The Guardian at tilstedeværelsen forværrer sikkerheden. Det er en general med anciennitet og viden. Kan vi så igen forvente en Fogh der bare sætter pladen på, og siger “nej, det passer ikke”? Jeg er bange for det, og så kan vi desværre blot vente på historiens dom over Foghs militarisering af dansk udenrigspolitik. Samt en undersøgelseskommision når vi får en ny regering.