I SF tror vi på at demokratisk medindflydelse kan føre til et bedre Frederiksberg. Vi er overbevist om, at der er mange borgere på Frederiksberg som går rundt med spændende projektidéer som vil kunne glæde og begejstre andre. Men selv for dem der på kulturområdet kender vejen til kommunale projektbevillinger, kan det være svært, og for langt de fleste ikke-professionelle vil det føles helt uoverskueligt at kaste sig ud i at skaffe sig kommunal støtte til et projekt. Atter engang forsøgte vi derfor i forbindelse med budgettet for 2015, at få opbakning til forslaget om at afsætte 500.000 kr. om året til et såkaldt borgerbudget.
Meningen er at det er en budgetpost som hverken politikere eller embedsværk blander sig i hvordan skal bruges, udover at processen og invitationen til deltagelse i denne sættes i værk fra rådhuset af. Derpå bestemmer borgerne helt alene, hvordan kagen skal skæres. Det kan ende med at alle midler går til ét eller to spændende boligområdeprojekter, eller det kan være at de fordeles ud på forskellige mindre projekter. Det kunne være ramper til skatere, parkourudstyr, urban gardening, en spændende kunstinstallation eller kulturelle aktiviteter for ældre. Det er næsten kun fantasien der sætter grænsen, og det vil så være de fremmødte borgere der på de fx halvårlige dage med hver 250.000 kr. i puljen, ene og alene har bestemt hvad der skal komme Frederiksberg til gavn.
Oprindelig stammer idéen fra Sao Paulo-regionen i Brasilien, hvor man i 1989 lancerede det første gang. Siden da har det især vundet indpas i England, og i Danmark har Kolding Kommune som den første med stor succes indført det på budgettet. I SF vil vi fortsat arbejde for at turen også kommer til Frederiksberg.
(Bragt i Lokalavisen Frederiksberg den 18. december 2014)