SF vil af med iværksættergebyret

For både SF i Frederiksberg Kommunalbestyrelse og i folketinget ligger det os meget på sinde at skabe de bedste vilkår for at der kan skabes den vitale vækst i samfundet. Danmark er et land der køber mere viden i udlandet end det sælger, og det er dybt problematisk når vi ydermere skridt for skridt bliver færre der skal forsørge de mange, eller det man kan kalde for forsørgerbrøken, med færre arbejdsduelige.

Derfor er det intet mindre end torskedumt, at VK-regeringen fra og med den 1. april i år har indført et gebyr på op til 2.150 kr. ved stiftelse og ændring af aktie- og anpartsselskaber. Man kunne have håbet på, at det var en aprilsnar, men desværre er det signalet som regeringen ønsker at sende til de iværksættervirksomheder, der skal skabe nye private arbejdspladser i Danmark. I SF ønsker vi at fjerne gebyret, hvis vi kommer i regering, og vi derfor helt på linje med Dansk Erhverv og Håndværksrådet. De ca. 50 mio. kr. som gebyrordningen vil indbringe staten, kan skaffes ved at fjerne realkreditinstitutionernes særlige rentefordel gennem henlæggelser. Det vil indbringe 190 mio. udover at vi ikke risikerer, at tabe unge iværksættere på gulvet allerede inden de er kommet i gang.

Netop ønsket om at fremelske og fostre iværksættere både lokalt og på landsplan, betød at jeg senest i Magistraten den 28. marts forholdt mig kritisk til den konkrete indsats for iværksættere på Frederiksberg, som den lokale aftale mellem Væksthus Hovedstaden og kommunen for 2011 lægger op til. Resultatet blev, at forvaltningen nu fremkommer med en redegørelse for kommunens egne initiativer vedr. iværksætteri. Den ser vi i SF frem til at behandle.

 (Bragt i Lokalavisen Frederiksberg den 28. april 2011)