VM-fodbold på storskærm

FodboldDet danske herrefodboldlandshold har glædeligvis kvalificeret sig til næste sommers verdensmesterskaber i Sydafrika. Folkeeuforien er allerede nu stor, og den vil kulminere til VM.

På Frederiksberg bør der inviteres til fodboldfest på storskærm. Frederiksberg Rådhusplads eller alternativt Solbjerg Plads kan blive fyldt til bristepunktet i en rød-hvid fest.

Der bliver med sikkerhed mulighed for at se Danmarks tre indledende puljekampe, og lad os håbe på fire følgende placeringskampe inkl. finalen.

Det behøver endda ikke at koste kommunen mere, end blot lidt forberedelse på Rådhuset og ekstra oprydning. For et sådant arrangement stables såmænd på benene ved, at der findes en lødig sponsor til at dække de ca. 100.000 kr. som en sådan fest vil koste. Det skal således ikke finde sted på bekostning af daginstitutioner, cykelveje og socialt udsatte.

Så snart spilledatoerne er fastlagt ved lodtrækningen d. 4. december, bør man i kommunalbestyrelsen beslutte, at reservere den bedst egnede plads til kampene, og derpå sende arrangementet ud som åbent projektforslag til eventuelle sponsorer. Det bedste forslag tildeles derpå retten til at arrangere under kommunal supervision.

Som kandidat til kommunalbestyrelsen ser jeg gerne, at Frederiksberg blive et samlingssted for også denne mere folkelige del af kulturlivet, så vi derved også udvikler kommunens image, til at rumme mere end det traditionelle. Vi har brug for mere af den skæve og udfordrende kultur, såvel som den folkelige. Hermed falder fodbold fint i tråd med kommunens arbejde med branding og image-modernisering.

(Frederiksberg Bladet 13. oktober 2009)