Boligsikkerhed til løsladte – opbakning til Kriminalforsorgsforeningen

Netop hjemkommet fra en konference om vold mod offentligt ansatte, hvor jeg sad i politikerpanel, ser jeg at det norske kriminalforsorgsreformeringsforslag fra Norge, om at fanger der løslades fra norske fængsler skal have tilbud om bolig, glædeligvis har fundet frem til de danske medier. Essensen i forslaget er fremragende, og jeg nævnte det spøjst nok selv på debatmødet. Økonomien og de demografiske forhindringer er naturligvis faktorer der kræver et nærmere syn. Men grundlæggende er jeg fuldstændig enig med Kriminalforsorgsforeningen i Danmark som med det samme har bakket op om forslaget, ved formand John Hatting.

I kampen for et samfund der straffer klogt og med den tilsigtede virkning – er det umåde vigtigt at vi arbejder for at forhindre tilbagefald til kriminalitet (recidivitet). Det betyder nemlig flere ofre, og netop mindskelsen af sådanne er kernen i en klog retspolitik.