Lys i mørket for SF

For SF på Frederiksberg var der naturligvis ærgrelse over at man gik tilbage med to mandater, men rådmand og spidskandidat Balder Mørk Andersen finder alligevel grund til at glæde sig over at godt 5.000 vælgere har anerkendt partiets hårde og målrettede indsats i de sidste fire år.

“Vi vidste godt at SF ville gå tilbage. De landspolitiske tendenser er ikke sådan at løbe fra. Jeg tager dog den tillidserklæring fra de borgere der har stemt på os, som et signal om at man har lagt mærke til vores visioner både før og under valgkampen, samt vores fællesskabsbaserede valgkamp”, siger Balder Mørk Andersen.

I modsætning til størstedelen af de andre partier har SF’s spidskandidatur været afdæmpet. Det har fra SF’s side været et bevidst valg.

“Vi har ønsket at vise os frem som et samlet hold med forskellige kompetencer der supplerer hinanden. På den måde har vi også skabt fundamentet for et stærkt SF-arbejde i de næste fire år”, fortæller Balder Mørk Andersen.

Balder Mørk Andersen kunne notere sig et flot personligt valg, idet han med 1216 stemmer var den kandidat der fik femteflest stemmer af alle kandidater. Hermed tegnede han sig for en tredobling af sit stemmetal ved forrige valg. Det svarer til godt 25 % af samtlige stemmer på SF, hvilket er den højeste personlige andel af SFs samlede stemmetal på Frederiksberg i mange år.

Ved sin side får han Pernille Frahm, som med 1096 personlige stemmer ligeledes fik et flot valg. Det var det 6. højeste personlige stemmetal på Frederiksberg.

(Bragt i Lokalavisen Frederiksberg den 28. november 2013)