Har spindoktoren fået stress ? – om regeringens skattelettelser

Når regeringen lytter skal den også have ros – det er kun fair. Igennem nogle år er dansk politik blevet kritiseret for at være blevet drevet af spindoktorer, eller med et pænere ord – kommunikationsmedarbejdere. Borgerne har haft svært ved at se den politiske substans, fordi alting blev pakket ind i spin.

Nu lader det til at Fogh og co. har lyttet til kritikken. I hvert fald deles vi nu atter op efter anskuelser. Fogh, Bendtsen og Pedersen er blevet enige om at give til dem der tjener mest, og lade dem med lavest indkomst sejle deres egen sø. Finansminister Thor Pedersen afslører derpå baggrunden: Regeringen har på sin egen private lommeregner fundet ud af at de offentligt ansatte tjener nok – og kalder andre udlægninger for en myte. Tag den, social- og sundhedshjælper – tag den, sygeplejersker – tag den, folkeskolelærere – og så kan I politifolk også lære det.

Hvis den nye ærlighed skyldes at spindoktoren er gået ned med stress, er det forståeligt med det overarbejde han har været på. Men i hans fravær åbenbares den sande politiske agenda, og den er grum, men dog god at få klarlagt.

(Bragt i Nyhedsavisen 31. august 2007)

0 tanker om “Har spindoktoren fået stress ? – om regeringens skattelettelser”

 1. “blevet enige om at give til dem der tjener mest, og lade dem med lavest indkomst sejle deres egen sø”

  ????? Give hvad til hvem ?
  Der er da højst tale om at de der i forvejen giver aller aller mest, måske allernådigst får lov at beholde lidt mere af de 60 ud af 100 kr. de for tiden GIVER til samfundet.
  En stor tak til dem fordi de GIVER så meget til fællesskabet.

  Nå de udfører et stykker arbejde tager staten altså over halvdelen, hvilket næsten må stride mod menneskerettighederne.
  Så hvordan får du det til at regeringen giver til dem der tjener mest….og lader dem der tjener mindst sejle i ders egen sø ????
  I et land med en af verdens højeste skatteprcenter ??? også efter et evt. mikroskopisk skatteindgreb.

  Men bliver alle da behandlet godt ?
  Nej eks. ikke de ældre, men det er ikke skattesystemets skyld.
  Vi betaler mere nok. Der hvor man skal kigge hen er at en læge kan tjene 40-50.000 kr. på en døgnvagt mens en hjemmehjæpler måske får 18.000. på en hel måned det offentlige får nok penge, de bliver bare fordelt forkert og ineffektivt.

 2. Hej jk
  Jeg er ikke uenig i at skatteniveauet er højt i dette land. Thor Pedersen mener at vi kan købe hele verden, men hvorfor ikke skaffe bedre velfærd først. Uden bedre velfærd vil mange netop miste troen på at deres penge med rette går til fællesskabet og alles bedste.

  Jeg tror på at en anden fordeling af skattelettelserne (mere til de lavtlønnede for mindre ulighed) ville gavne landets økonomi mere.
  Vh. Balder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *