Et lynvalg vil ødelægge alt for Ny Alliance

Adskillige journalister har fået noget galt i halsen vedr. opstillingsprocedurer, og har erklæret, at det ikke vil være et problem for Ny Alliance at skaffe de 19.185 godkendte erklæringer.

Dette bunder dog i manglende viden ang. reglerne, hvorfor jeg henviser til Rune Engelbreth Larsens blogindlæg hos Politiken, hvor det forklares på bedste vis.

Et lynvalg er en mulighed for Fogh, men vil som SF har påpeget være en demokratisk skændsel. Et valg om 3-4 måneder vil ikke være at ønske for Fogh, idet Ny Alliance da stadig vil kunne leve på overhovedet ikke at kunne skræmme vælgere væk. De mener jo pt. nærmest alting eller intet. Det finder jeg rystende populistisk, men med deres få klare mærkesager har de ramt en borgerlig nerve, som trækker folk til som var det et sort hul.

Temperatur-balance i det politiske DanmarkI den forbindelse mener jeg at antallet af medlemmer hos Ny Alliance er et politisk sygdomstegn af rang i Danmark – afstedkommet af blokpolitik, DF’s indflydelse, og det faktum at de internt hos de borgerlige har lukket alle diskussioner og reduceret politik til et spm. om form og ikke indhold.

Jeg erkender dog også, at det nye parti har rusket op i en Tornerose-søvn, og håber at det med tiden vil betyde, en større politisk opmærksomhed fra den almindelige dansker. Det er et faktum, at mange har fundet, at ‘politikere – de siger jo bare det samme, og holder ikke noget af det’.

Fogh vil da nok prioritere at trække valget så lang tid, at Ny Alliances politik kan blive lagt frem, gået efter i sømmene, og derpå opnå en mere realistisk tilslutning. Men med de nye meningsmålinger in mente, kan flere løsgængere gøre situationen så uholdbar, at Fogh kan blive ‘tvunget’ til at udskrive valg. Dette vil da fungere som en velkommen undskyldning for Fogh til, at sende Ny Alliance ud i mørket, og sige “Det var jeg tvunget til – så jeg har ikke et demokratisk problem”
Men Fogh vil ikke være tvunget til noget som helst, for han skal jo være i mindretal i salen for at blive tvunget til noget, og det ønsker hverken løsgængere og Naser Khader.

Jeg ser med stadighed frem til, at medierne begynder at stille Naser Khader de politiske spørgsmål der skal til for at vide, hvad Ny Alliance egentlig står for. Ellers stiller SF sig gerne til rådighed som igangsætter af en sådan debat: Villys Vinkel

Kom nu Naser – modbevis det – tydeliggør at der også er politisk indhold under skjorten!

0 tanker om “Et lynvalg vil ødelægge alt for Ny Alliance”

  1. jeg vælger at se NA’s succes som en dokumentation for at det ikke kun er nogle få vildfarne liberalister, som mener at det er dybt urimeligt, at de folk som har talenter og gør sig umage skal frarøves 2/3 af sidst tjente kroner. Vi er faktisk snart en mio der betaler en sats, som fra ethvert privat selskab ville blive betegnet som åger.
    I øvrigt er CD klar til at lægge navn og stillere til Khaderpartiet i en snæver vending. Så uanset hvad kan SF nok godt forberede sig på yderligere 4 år i opposition, og så kan Villy først og fremmest glemme alle våde tanker om at skifte benzinslugeren ud med en ministerbil…

    /Nicolai

  2. Der findes et parti, hvis grundlæggende værdier mange mennesker har sympati for, men som bliver holdt tilbage af, at der også er mange der opfatter dette parti som sekterisk og selvretfærdigt. Så en dag er der en mand med flair for kommunikation med befolkningen, der bryder ud og laver et nyt parti med samme grundlæggende værdier, blot uden det sekteriske og selvretfærdige. Han får omgående stor opbakning; også før han har organisation og program på plads.

    Hvor er det nu, vi har hørt den historie før? Nå jo, dengang SF blev stiftet 🙂

    Nu må vi jo se, hvad der kommer til at stå i det program. Men for mit eget vedkommende glæder jeg mig da umiddlebart over, at de partier, som Pernille Vigsø, Lone Dybkjær og Mette Frederiksen er medlemmer af, ifølge meningsmålingerne får længere og længere op til de 90 mandater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *