Højt spil af Venstre i Borgerrepræsentationen

Den mulige korruptionssag i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation har uanset resultatet formået, at tydeliggøre det særdeles barske klima på Rådhuset.

Mistanken går på en meget alvorlig omgang politisk magtmisbrug, med en strafferamme op til 6 år. En form for sag hvor politikere normalt ville vælge tavshed, for at lade politiet gøre deres arbejde.

Derfor kan det undre at Venstres gruppeformand Pia Allerslev sendes i byen af Geertsen og co. med nogle ualmindelig barske anklager mod Ritt og Socialdemokraterne. De må virkelig være sikre på at sagen er indholdsløs, for i modsat fald ligner det politisk kamikaze-strategi fra Venstres side.

Som jeg har oplevet sagen, kan jeg ikke se hvordan Socialdemokraterne havde kunnet håndtere sagen anderledes, og jeg kan slet ikke se et evt. spin-motiv fra Ritt på nuværende tidspunkt. Hun har slet ikke brug for at udstille Venstre pressede situation. Den er tydelig nok i forvejen, når man bl.a. tænker på at man i V, sammen med K og DF, valgte at lade være med at tage del i ansvaret for økonomien for kommunens skoler. Børnenes fremtid toges som gidsel i forsøget på, at føre tidlig valgkamp. Mantraet om at den næste valgkamp starter dagen efter det foregående valg er omend mere udtalt i Københavns Kommune end på Christiansborg.

DR’s ‘Forbrydelsen’ kunne ikke på bedre vis få eksemplificeret at virkeligheden på Rådhuset i allerhøjeste grad minder om den i tv-serien.

0 tanker om “Højt spil af Venstre i Borgerrepræsentationen”

 1. Rolig nu, Balder. Hvis nu du havde kendt Rådhuset indefra ville du vide at Københavns Kommune bygger på institutionaliseret magtmisbrug. Problemet i dette tilfælde er at det tilfældigvis var et medlem af “den forkerte fløj” der udøvede magtmisbruget (hvis et sådant har fundet sted!)
  Når overborgmesteret i mere end 1½ år har bremset en lokalplan for Artellerivej fordi bygherren ikke ville forære hende boliger til langt under produktions- og markedspris er det langt uden for hvad planloven giver hjemmel til. Alle vidste det, og eftersom advokaterne også har fortalt det til kommunen så vidste politikerne det også. Er det korruption?
  Når man bruger byggetilladelsen til at tvinge Nykredit til ikke kun at opføre eget hovedkvarter men også et firstjernet hotel fordi det synes man mangler i byen er det så korruption?
  Når man bruger byggetilladelser til at tvinge Fisketorvet til at betale for infrastrukturen i området, herunder broen over til de nye boliger i Islands Brygge, er det så korruption?
  Når socialdemokraternes gamle ven Jørgen Nue Møller uden udbud udpeges til et vellønnet job som administrator for udredning af billige boliger, er det så korruption?
  Når man forsøger at snyde skatteborgerne ved ulovlig og uden udbud at sælge byggegrunde til boligprojekter for sf og s’s kernevælger er det så korruption?
  Når gode venner af stadsarkitekten får deres sager behandlet af plan & arkitektur på den halve tid er det så korruption?
  Når den gamle overborgmester kan få en dom i mod sig for udnyttelse af byggetilladelser til at kræve investeringer i offentlige opgave så som skoler, institutioner osv. fra bygherrens side er det så korruption?
  Når et politisk flertal uden udbud vedtager at den socialdemokratiske organisation SBS-byfornyelse skal administrere byfornyelse er det så korruption?
  Pointen er at man i København ALTID har opereret på den magtmisbrugende side af plan- og forvaltningsloven! Nu har Jesper Schou Hansen så måske, måske ikke trukket den et nummer for langt. Dumt af ham! Havde det været en socialdemokrat var det aldrig kommet frem.

  /Nai

 2. Endnu mere pinligt. Der viser sig efterhånden konturerne af en uhellig alliance mellem en presset byggevirksomhed og soc.dem.
  Soc.dem. var så tossede efter at hjælpe den entreprenør som så venligt havde tilbudt at bygge billige boliger til gengæld for en højere bebyggelsesprocent, at man et øjeblik glemte både planlov og miljølov. Resultatet blev at et godkendt byggeri bliver afvist af naturklagenævnet, fordi byggeriet var i modstrid med eksisterende lokalplan og i øvrigt ikke vil kunne passes indenfor nabovirksomhedens miljøgodkendelse.
  Hvad gør man så. På den ene side, byggeri af godt 200 boliger af en entreprenør som aktivt støtter overborgmesterens billige boliger og på den anden side gældende love og regler. Som soc.dem. prioriterer man selvfølgelig den første fordi de billige boliger kommer forud for alt, herunder landets lovgivning og 1.200 ansatte på MAN B&W.
  Venstre hoppede ikke med på dette nummer men mente at man måtte have respekt for en afgørelse ved naturklagenævnet, og gjorde NCC opmærksom på at MAN B&W havde “dybe lommer” i den forstand at man ikke skulle tro at de overgav sig uden kamp.
  Nu ringer direktøren for NCC så til den uerfarne soc.dem. og klager sin nød, og lufter i øvrigt en bemærkning om et erstatningskrav for de tab der er lidt pga. den ulovlige byggetilladelse, og så ruller det afsted med tomme beskyldninger.

 3. Hrmm Nai – spændende historier fra Rådhuset, men måske nok en kende farvet af dit politiske ståsted. Ang. NCC vælger jeg altså blot at afvente den videre udvikling, og lade debatten ligge. Ligesom jeg i første omgang blot pillede lidt i overfladespændingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *