Stand up komikere – revyer og teatre må takke Jyllands posten

Jyllands Posten har så absolut skubbet Eva Kjer Hansen fra tronen som bedste komik-emne. Som det næste skridt vil de nu ‘drille’ Jesus. Om det rører os – gu gør det ej – vi nød jo Life of Brian, men grundlæggende viser det hvor pinligt pubertær JP-redaktionen er. En skade bliver ikke bedre af at man kreerer en ny! JP glemmer forresten at Jesus (Isa) også er en af Islams profeter.

JP forstår ikke at ytringsfrihed er noget man har og værner om – ikke noget man ‘bruger’ eller udnytter. 

I går så jeg et program om mennesket, hvori man så at et barn på tre år ikke er i stand til at sætte sig ind i andre folks vurderinger af en situation, hvorimod et barn på fire mestrer dette. Gad vide hvilke stadier Carsten Juste og Flemming Rose befinder sig på? Måske er Juste rykket fra Rose op til fire-årstrinet, idet han dog ikke vil gøre grin med Holocaust.

Det bliver gyldne tider for dem der kan bruge komik til at skabe latter og ikke gråd eller vold. JP er nemlig på ingen måde eneste bidragyder.

Islamisk Trossamfund mad Laban og Akkari i spidsen gør JP rangen stridig, men da jeg i Nyhederne hørte Pia Kjærsgaard brokke sig over dem, tænkte jeg: Hold, da op – hykleriet har ingen grænser – læs fx hendes sidste Nyhedsbrev (burde ikke have den titel idet det intet nyt indeholder!)

Lidt om religion: Som ikke troende, men bevidst om min kulturkristne prægning gør jeg mig ofte overvejelser om religionens indflydelse på det offentlige rum

Religion har som privat beskæftigelse gjort meget godt for det enkelte menneske, men som massekultur er religion gennem hele historien blevet (mis)brugt og har spillet vægtige roller i mange krige og konflikter. Jeg føler mig ilde til mode når religion fremføres som argumentation på linje med videnskab, og faktuel viden om det samfund og den verden vi lever i.

0 tanker om “Stand up komikere – revyer og teatre må takke Jyllands posten”

 1. Hej Balder,
  Rigtigt godt indlæg!!
  Sørgeligt at se, hvordan JP’s tegninger af det “andet DK” er gået verden rundt. Ligeså sørgeligt at se, at tegningerne ikke har fremkaldt en højere grad af selverkendelse fra Statsministerens side -af hvor skidt det står til med den danske integrationspolitik.
  Glad for at læse din kritik af JP’s politiske dagsorden. SF skal være garant for opretholdelsen af ytringsfriheden. Men vi må aldrig glemme at kritisere regeringens misbrug af ytringsfriheden –
  At tegningerne har kunne fremkalde en så ophedet debat i DK og fremkalde en sådan vrede i resten af verden viser, at regeringen længe har negligeret konsekvenserne af DF’s mangeårige indflydelse på den danske integrationspolitik.Regeringen har alt for længe gledet af på den internationalle kritik, som diverse menneskerettighedsorganisationer og Europarådet har lanceret. Regeringen har hermed gjort sig skyldig i stadfæstelsen af Danmark som en intollerant og integrationsfjendsk andegård.
  Som venstrefløj skal vi også kræve, at den danske regeringen er sit ansvar bevidst…

  Mange hilsner din partifælle på Frederiksberg
  Anne-Mette Wehmüller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *